Inloggen

FAQ's voor gemeenten

Hoe kom ik aan een login?

De jeugddienst van je gemeente kreeg normaal gezien een email met login instructies. Geen email gekregen? Stuur dan een mailtje naar info@jeugdmaps.be. Per gemeente voorzien we standaard één login.

Er werkt iets niet!

We hebben jeugdmaps.be zo goed als mogelijk getest. Toch is het mogelijk dat er hier of daar iets niet werkt. Deze webtool wordt namelijk door een zeer groot aantal gebruikers ingevuld, met heel wat mogelijke situaties. Het is dus altijd mogelijk dat jeugdmaps.be (nog) niet voorzien is op een specifieke situatie waardoor je een foutmelding krijgt. Meld deze fout dan hier, zodat we het probleem snel kunnen oplossen.

Bovendien is jeugdmaps.be nog volop in ontwikkeling, en verschillende functionaliteiten zullen pas in de loop van de komende maanden worden toegevoegd. Omdat je deze webtool kan gebruiken in functie van de vrijstelling van onroerende voorheffing voor jeugdwerkinfrastructuur besloten we jeugdmaps.be toch nu al te lanceren. De functionaliteit die je nodig hebt voor de vrijstelling van onroerende voorheffing is al volledig aanwezig. Op een aantal andere functionaliteiten moet je nog even wachten.

Er staan al gegevens in jeugdmaps.be

Wanneer je voor de eerste keer inlogt in de GIS-tool jeugdmaps.be, zal je merken dat er voor jouw gemeente al verschillende gegevens geregistreerd zijn. Het gaat om gegevens:

  • die reeds werden toegevoegd door het jeugdwerk erkend door de Vlaamse overheid.
  • die werden overgezet van de vroegere interactieve speelweefselkaart.

Ik kan bepaalde gegevens niet aanpassen

Sommige organisatiegegevens van Vlaams erkende jeugdwerkorganisaties en hun afdelingen kan je niet zelf aanpassen. Dit zijn gegevens die rechtstreeks uit de databanken van de jeugdwerkkoepels komen. Zijn die gegevens fout of onvolledig, dan kan je deze taggen als fout of als te controleren (in de organisatiefiche). Op die manier kan de koepel haar gegevens zelf verbeteren.

Compatibiliteit met andere databanken

Om te garanderen dat jeugdmaps.be compatibel is met andere (GIS-)databanken hebben we ons gebaseerd op:

  • De OSLO-standaard (Open Standaarden Lokale Overheden) van V-ICT-OR (Vlaamse ICT organisatie)
  • Het adressenregister CRAB: Adresgegevens in jeugdmaps.be worden zoveel mogelijk gematcht aan CRAB-adressen. Dit is niet altijd mogelijk, want niet alle adressen van jeugdwerkinfrastructuren zijn opgenomen in CRAB.
  • Het Grootschalig Referentiebestand (GRB) van de Vlaamse Overheid: Gebouw- en perceelpolygonen van jeugdwerkinfrastructuur in jeugdmaps.be worden rechtstreeks gekopieerd uit het GRB. Recente gebouwen die nog niet in het GRB staan worden enkel opgeslagen als puntsymbolen in jeugdmaps.be.

Gebouwen en organisatielocaties in jeugdmaps.be komen dus overeen met gebouwen en adreslocaties in CRAB en GRB. Publieke jeugdruimtes daarentegen kunnen vrij ingetekend worden in jeugdmaps.be.