Inloggen

Jeugdwerkgebouwen toevoegen

Per jeugdwerkorganisatie kan je één of meer gebouwen of lokalen toevoegen waarin de werking van de organisatie plaatsvindt. Gebouwen van erkend jeugdwerk die geregistreerd zijn in jeugdmaps.be worden vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Jeugdwerkgebouwen kan je enkel manueel toevoegen, niet in bulk. Om een gebouw toe te voegen ga je naar de fiche van de organisatie waarvoor je een gebouw wil toevoegen. In de organisatiefiche klik je op ‘Voeg gebouw toe’. Je kan dus enkel gebouwen toevoegen die bij een organisatie horen.

Net als bij jeugdwerkorganisaties kunnen afdelingen van Vlaams erkend jeugdwerk hun gebouwen zelf toevoegen, aanvullen en verbeteren via een unieke weblink. In plaats van de gebouwen van deze organisaties als gemeente zelf toe te voegen, kan je het gekoepeld jeugdwerk in je gemeente dus ook aansporen om hun eigen gebouw(en) toe te voegen via de unieke weblink die ze van hun koepel kregen.

Gebouwgebruik toevoegen, bewerken of verwijderen

Eén gebouw kan meerdere jeugdwerkorganisaties huisvesten. Die verschillende gebruikers hebben soms een verschillend contract of een verschillende eigenaar. Via het overzicht ‘Gebouwen’ kan je per gebouw de gegevens apart aanpassen per gebruiker. Klik op een gebouw uit het overzicht. Onder fiche vind je een overzicht van de gebruikers van het gebouw. Je kan de gebouwgebruikers bewerken of verwijderen.

Je kan ook extra gebruikers toevoegen aan een gebouw. Als je bij de fiche van een gebouw op de knop ‘Voeg organisatie toe’ klikt, krijg je een selectievenster. Vul de organisatienaam in en jeugdmaps toont de opties van reeds ingevoerde organisaties waaruit je kan selecteren. Als alle gebruikers van een gebouw verwijderd worden zal ook het gebouw worden verwijderd.